För ett företag som har ett öga för detaljer och som vet vad de vill så har vi tillsammans hittat möbler och inredning för att skapa detta kontor.

Systemsvets är ett familjeägt företag som grundades 1989 och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande aktörer inom komplexa rör- och processinstallationer. Företaget har sitt huvudkontor och verkstad här i Norrköping, men finns även i Göteborg och Uppsala. Projekten sträcker sig över hela vårt avlånga land och även internationellt.
 
Ett företag som satsar på att vara ledande inom sin nisch med inställningen att inget jobb är för stort behöver ett kontor som andas lite pondus.

Med möbler av allra högsta kvalitet från ett flertal av våra leverantörer skapas en schysst miljö.

Text uppdateras…

Text uppdateras..

För ett företag där hållbarhet är i fokus var det en självklarhet att återvinna och återbruka i så stor utsträckning som möjligt.

Econova är nordens ledande företag inom jord- och trädgårdsprodukter med varumärket Weibulls i spetsen. Med huvudkontor i Åby strax norr om Norrköping arbetar Econova för att skapa hållbara affärer inom återvinning och trädgård. I linje med företagets värderingar har vi hittat hållbara lösningar i arbetet med att rusta upp huvudkontoret.

Återbruk som kompletteras med nytt samtidigt som väggar togs ner och ytorna öppnades upp för att omvandla befintlig lokal till något helt nytt.

Antal arbetsplatser ca. 40, ett dynamiskt kontor där medarbetarna var väl involverade i processen att utforma arbetsplatser baserat på hur varje individ vill arbeta. Där många valde att delvis arbeta hemifrån föll det sig naturligt att införa öppna arbetsplatser.

Text uppdateras…

Visualisering

Bilder från projektets gång.

Där personalen är företagets viktigaste resurs – något som nu också speglas i den inredning man valt att satsa på.

2022 hade Casall växt ur sina befintliga lokaler och flyttade till nya, större och grönare lokaler i Norrköping. Lokalerna huserar huvudkontor, showroom och lager med en totalyta på 5200 kvm. Byggnaden har GreenBuilding certifiering och är utvecklat med ett genomgående och omfattande miljöfokus. Detta ville vi självklart spinna vidare på även i inredningen.

Många material- och färgval som tillsammans ska skapa en helhet som lirar ihop. Det tycker vi att vi har lyckats med i detta projekt.

Text uppdateras..

Text uppdateras..

En bransch i utveckling och ett växande företag som etablerar sig i egna lokaler för första gången.

Möbler för ett kontor som skapar utrymme för Idola Solkraft att växa i på sikt. Där färgsättningen präglas av företaget grafiska profil, men samtidigt något som håller i längden – och viktigast av allt – skapar en miljö som företagets medarbetare trivs i.

Ytor för möten, med kunder eller kollegor, ska kännas avslappnande och samtidigt sätta företagets egen prägel.

Idola skulle flytta till ett eget kontor för första gången, därför handlade mycket om att komplettera med möbler för de ytor och låta Idola som varumärke och företag stärkas genom färg- och materialval.

Vi gillar att bolla idéer

I någon utsträckning jobbar vi alltid med att rita upp ytan och i 3D visualisera för kunden hur rummet kan se ut med en ny möblering och färgsättning. Allt för att det ska vara enklare att fatta rätt beslut och som kund känna sig trygg med att slutresultatet blir så som man tänkt sig.

Som kund är man en viktig del i processen och utan era åsikter och synpunkter blir det aldrig så bra som det kan bli, bara ni vet exakt hur ni arbetar och vad som passar ert företag bäst. Vi finns här för att hjälpa er på vägen och ta fram förslag och lösningar för att ert kontor ska nå sin fulla potential.

Där personalen är företagets viktigaste resurs – något som nu också speglas i den inredning man valt att satsa på.

Hållbara val med mjuka toner och jordnära kulörer skapar tillsammans ett mycket trivsamt kontor där man vill vara och med flera ytor för möten, projekt och möjligheter att arbeta tillsammans.

Många material- och färgval som tillsammans ska skapa en helhet som lirar ihop. Det tycker vi att vi har lyckats med i detta projekt.

I detta projekt har vi tagit fram väggfärger, textilier som gardiner och mattor utöver alla möbler och armaturer som har levererats. Mycket inslag av ek tillför värme och det orangea och gröna nyanserna skapar en härlig kombination som man både blir glad av men som också är trivsam.

Visualisering

För att det ska bli precis så som man tänkt sig, för att alla inblandade ska kunna se framför sig hur den nya yta ska se ut använder vi oss ofta av 3D-visualiseringar, allt för att kunden ska få se och förstå hur vi tänker.

Det är ett mycket viktigt verktyg för att tillsammans komma framåt och bolla idéer kring. En del i processen för att hitta den optimala lösningen för just ert företag och ert arbetssätt. Nedan kan du se samma miljö, från olika vinklar, i en 3d-renderingar samt det verkliga resultatet.

En arbetsplats i ständig rörelse där det finns plats för både det kreativa och det effektiva.

Projektet startade med ett nytt kontor i Solna, fortsatte med en ombyggnation av befintligt huvudkontor och effektivisering av ytorna, där någonstans är vi just nu. Många versioner av ritningar för att tillsammans skapa det mest optimala kontoret för Stadiums arbetssätt och framtida vision.

Ett kontor med fart och fläkt, med många mötesrum och ytor anpassade för olika arbetsgrupper.

Med nära samarbete och tät kommunikation med Stadium har vi tillsammans optimerat och dragit ner på yta, gått från många små kontorsrum till öppna ytor för en mer effektiv arbetsplats. Otaliga ritningar har skickats fram och tillbaka för att hitta den bästa lösningen.

Arbetsplatser, mötesrum och miljömöbler går alla i en grå, svart, vit skala på båda kontoren för att skapa en så enhetlig känsla som möjligt. Tapeter som stärker varumärket får extra mycket fokus när möblerna är lite mer neutrala.

Telefonkiosker, eller PodBooth som vi kallar dem, används flitigt för inte störa kollegor med långa samtal. PodBooth finns nu mer även som mötesrum både för två och fyra personer, med inbyggd ventilation och behöver bara ett vägguttag för att fungera. Läs mer om PodBooth-serien här.

Visualisering

För att det ska bli precis så som man tänkt sig, för att alla inblandade ska kunna se framför sig hur den nya yta ska se ut använder vi oss ofta av 3D-visualiseringar, allt för att kunden ska få se och förstå hur vi tänker.

Det är ett mycket viktigt verktyg för att tillsammans komma framåt och bolla idéer kring. En del i processen för att hitta den optimala lösningen för just ert företag och ert arbetssätt.

Ett kontor utöver det vanliga som går hand i hand med en modern konstsamling.

En konstsamling utan motstycke i närområdet och en konstsamlare med ett öga för det unika och spektakulära blev detta ett projekt fyllt av kreativa idéer och ovanliga materialval som tillsammans skapar ett inspirerande kontor.

En konsthall i en gammal textilfabrik där allt lämnats vid det råa.

Detta gav oss en utmaning i att hitta en kassadisk som skulle passa in i miljön utan att ta bort något fokus från konsten men ändå vara ett inslag som inte missas.

Detta resulterade i att vi ritade en egen disk som uppfyllde alla krav och sedan fick våra vänner, som är experter på specialtillverkning, bygga denna åt oss. Materialvalet föll på lackad råstål och med en perforerad front.

Bänkar i gjuten betong med anpassade dynor, en leverans på över ett ton, så dessa står stadigt på sin plats.

Ett kontor med färg och form

När man stiger in möts man av stora industrifönster som en gång i tiden släppte in ljus i en storslagen yllefabrik men som idag bidrar till kontrasterna i detta råa och färgsprakande kontor.

Väggar där både tidigare verksamheter och tidens lopp har satt sina spår möter design och konst utav absolut högsta klass. Exempelvis soffan Cloud från Moooi med sina runda former i ett minst sagt färgsprakande tyg, eller det fascinerande Pig Table skapat av den svenska designduon Front.