Kontor · Ett
Fåtölj i trä och svart
Varumärken

Hållbara möbler och belysning från noga utvalda varumärken

Vi är återförsäljare av noga utvalda varumärken som är erkänt duktiga på kvalitet och design. Att ständigt ta fram nya produkter samtidigt som man värnar om sina erkända designer är gemensamma nämnare hos våra varumärken.

Många av våra leverantörer har vi samarbetat länge med och ofta tycker vi oss kunna deras sortiment utan och innan, men vi har också lärt oss att en utbildning men jämna mellanrum inte skadar. Trots att vår utställning oftast är fylld till bredden så gör vi alltid plats när vi hittar något nytt, spännande varumärke som vi tycker passar hos oss.

Världsledande varumärken som de flesta har sina säten i Europa, som i sin tur samarbetar med designers från världens alla hörn och strävar efter att skapa hållbara möbler och belysning. 

  • Filtrera utifrån produktkategori:

Matplats med trämöbler

&Tradition

Bygger broar mellan erkända klassiker och morgondagens ikoner. Hållbara material tillsammans med form och funktionalitet skapar nordisk designtradition.

Svart skåp framför skog

A2

Made in Småland är produkterna från A2 vars varumärke starkast förknippas med kreativa och distinkta förvaringar.

Soffor och fåtöljer i ljust rum

Adea

Tidlösa, eleganta soffor av hög kvalitet tillverkade i Finland med några av vårt grannlands främsta designers bakom ritbordet.

Alessi

Ett Italienskt företag som är kända för sitt moderna och funktionella sortiment inom hushålls- och köksartiklar. Skapat av ett brett utbud av designers och arkitekter.

Anglepoise

Grundat på 1930-talet av en brittisk fjädringstekniker inom bilmekanik. Tillverkar lampor med ikonisk status och har i senare kollektioner bl.a. involverat modedesignern Paul Smith.

Arper

Artek

Besitter en kollektion möbler, belysning och tillbehör designade av finska mästare och ledande internationella designers. Artek står för tydlighet, funktionalitet och poetisk enkelhet.

Artemide

Italienskt familjeföretag som är ett av världens främsta varumärken inom belysning för hem och offentliga miljöer. Bland sortimentet finns bl.a. den tidlösa Tolomeo-kollektionen.

Asplund

Made in Sweden med influenser från det svenska kulturarvet och den skandinaviska enkelheten. Erbjuder ett brett sortiment av möbler och inredningsdetaljer, däribland Snö från 1994.

Ateljé Lyktan

Med huvudkontor och fabrik i Åhus tillverkas lampor och belysningslösningar som har definierat svensk design under det senaste århundradet. Kanske mest kända för sin Bumling.

Blå Station

Möter dagens krav och önskemål med ett innovativt sinne, ett barns nyfikenhet och ett hjärta som förkastar genvägar och lättja. Svenskt familjeföretag som finns i Åhus sedan 1986.

Bruno Mathsson International

Förvaltar det unika kulturarvet efter Bruno Mathsson och producerar hans kollektion, med utgångspunkt i Värnamo, i ett nära samarbete med lokala hantverkare och industrier.

Byarums Bruk

Kunglig hovleverantör och produkttillverkare genom fyra sekel. Gjuteri i småländska Byarum som tillverkar möbler och planteringskärl för utomhusbruk i såväl klassisk som modern design.

Cane-Line

Danska allvädersmöbler för en bekväm livsstil såväl utomhus som inomhus. Tillverkas med fokus på kvalitet, innovativ teknik, komfort, miljö och socialt ansvar sedan 30 år tillbaka.

Brun trästol

Carl Hansen & Søn

Dansk design sedan 1908 med tradition av distinkt och vackert hantverk, där inget har lämnats åt slumpen. Världens största tillverkare av möbler designade av Hans J. Wegner.

Cuero Design

Låter naturen möta konsten. Grundat på en klassisk argentinsk design, fladdermusfåtöljen, som är en fusion av klassisk hantverkarkonst och modern produktion.

DCW Èditions

Producerar objekt som är sanna, ärliga och kommer att klara tidens prövning. Har samlingarna – Lampe Gras, Les Acrobates de Gras, Mantis, In The Tube etc. under sina vingar.

Design House Stockholm

Arbetar med både etablerade och okända designers. Sortimentet innehåller möbler, hemtextilier, belysning, kök, mode och designobjekt. Däribland världskända Block lampan.

dk3

Skapar möbelstycken formade och tillverkade av sanna entusiaster som syftar till att förena de finaste snickeritraditionerna med modern och klassisk möbeldesign.

DUX

Svenskt familjeföretag och möbeltillverkare av både unika och exklusiva sängar, soffor, fåtöljer, soffbord och stolar. I sortimentet finns bl.a. klassikerna Jetson och Karin av Bruno Mathsson.

Eilersen

Anrikt danskt företag som är resultatet av stolt möbeltradition, modern design och ett gediget hantverk. Idag levererar den fjärde generationen Eilersen kvalitetssoffor runt om i världen.

Emeco

Tillverkar stolar i USA. Ofta för hand och mestadels från återvunna saker. Kanske mest kända för Navy Chair som ursprungligen tillverkades 1944 för US Navy av återvunnet aluminium.

Emu

Har med sina starka italienska rötter och fokus på teknologi utvecklat utomhusmöbler som gjort dem internationellt erkända. Tydliga former och produktidentitet tillverkad i stål och aluminium

Essem Design

Svenskt och personligt familjeföretag som utvecklar och tillverkar hållbar, funktionell och designad hallinteriör för privata och offentliga miljöer. Fjäder i hatten = Nostalgihyllan.