Kontor · Ett

Låt oss presentera – Menu Icons

Med hjärtat i skandinavisk design med dess enkla elegans driva danska Menu av att vara originella och innovativa, som ett steg i den riktningen lanseras nu fler produkter inom deras nya segment – Icons by Menu.

Vi är otroligt stolta över att vara en utav sex utvalda butiker som får visa och sälja dessa mästerverk, vi är inte utvalda för att vi kommer toppa försäljningsstatistiken utan för att vi tycker om att berätta historien bakom möblerna och få våra kunder att förstå varför en ”Elisabeth Chair” från 50-talet säljs på auktion för närmare 200 000 kronor idag. Men vi tar det från början…

Vad är Icons by Menu – en unik kollektion av premium möbler som har sina rötter i internationell design och gedigna hantverkstraditioner. Ib Kofod Larsen hade sin storhetstid under 50- och 60-talet, fick snabbt internationell erkännande och arbetade mycket i Sverige, England, Tyskland och USA. Redan på den tiden var hans soffor, fåtöljer, stolar och sideboards omtyckta och har blivit väldigt eftertraktade på senare tid. Men har man velat pryda sitt hem med möbler signerade Kofod Larsen så har man behövt leta efter vintage eller vara med och buda på auktioner. Fram till nu då Menu återlanserar flera av hans kända verk, och får vi gissa så är det nog fler på gång framöver.

Elisabeth Chair

Elisabeth chair är en av Kofod Larssen mest ikoniska skapelser och formgavs 1956, namnet fick fåtöljen efter att drottning Elisabeth II köpt två med sig hem efter ett besök i Danmark under 1962.

Sälen, är inte namngiven efter djuret utan efter skidorten Sälen i Dalarna. Man tror att fåtöljen designades för någon näringslivspamp som skulle ha den i sin fjällstuga, men detaljerna kring det är oklara.

Kom in till oss och provsitt eller hör mer om dessa klassiska möbler. Kollektionen Icons by Menu består hösten 2022 även av The Penguin (stol, loungestol och gungstol) av IB KOFOD LARSEN, Oda loungestol av ARNOLD MADSEN, Pagode sofa av TOVE & EDVARD KINDT-LARSEN och Radiohus sofa av VILHELM LAURITZEN.

Nyheter

Upptäck fler nyheter