För ett företag som har ett öga för detaljer och som vet vad de vill så har vi tillsammans hittat möbler och inredning för att skapa detta kontor.

Systemsvets är ett familjeägt företag som grundades 1989 och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande aktörer inom komplexa rör- och processinstallationer. Företaget har sitt huvudkontor och verkstad här i Norrköping, men finns även i Göteborg och Uppsala. Projekten sträcker sig över hela vårt avlånga land och även internationellt.
 
Ett företag som satsar på att vara ledande inom sin nisch med inställningen att inget jobb är för stort behöver ett kontor som andas lite pondus.

Med möbler av allra högsta kvalitet från ett flertal av våra leverantörer skapas en schysst miljö.

Text uppdateras…

Text uppdateras..

En padelhall i världsklass ska självklart ha möbler och inredning som håller samma nivå och lyfter helheten lite till – det tycker vi att vi har lyckats få till här.

I den 7 000 kvadratmeter stora anläggningen finns mer än bara 18 padelbanor i toppklass. Här har man samlat allt som behövs för en unik och hälsosam upplevelse. Lunch från Östgöta Kök, lounge, shop, konferensrum, relaxavdelning, naprapat samt fullt utrustat gym från Casall. En anläggning för alla, helt enkelt.

Här vill man hänga, här vill man spela padel helt enkelt. En inbjudande entré och en lounge man sällan upplever i en padelhall oss veterligen.

NPC är i grund och botten en padelanläggning, men vi har tänkt förbi det klassiska padelkonceptet och skapat en mötesplats där inte bara padelutövare kan känna sig hemma.

Text uppdateras…

Visualisering

Bilder från projektets gång.

För ett företag där hållbarhet är i fokus var det en självklarhet att återvinna och återbruka i så stor utsträckning som möjligt.

Econova är nordens ledande företag inom jord- och trädgårdsprodukter med varumärket Weibulls i spetsen. Med huvudkontor i Åby strax norr om Norrköping arbetar Econova för att skapa hållbara affärer inom återvinning och trädgård. I linje med företagets värderingar har vi hittat hållbara lösningar i arbetet med att rusta upp huvudkontoret.

Återbruk som kompletteras med nytt samtidigt som väggar togs ner och ytorna öppnades upp för att omvandla befintlig lokal till något helt nytt.

Antal arbetsplatser ca. 40, ett dynamiskt kontor där medarbetarna var väl involverade i processen att utforma arbetsplatser baserat på hur varje individ vill arbeta. Där många valde att delvis arbeta hemifrån föll det sig naturligt att införa öppna arbetsplatser.

Text uppdateras…

Visualisering

Bilder från projektets gång.

Där personalen är företagets viktigaste resurs – något som nu också speglas i den inredning man valt att satsa på.

2022 hade Casall växt ur sina befintliga lokaler och flyttade till nya, större och grönare lokaler i Norrköping. Lokalerna huserar huvudkontor, showroom och lager med en totalyta på 5200 kvm. Byggnaden har GreenBuilding certifiering och är utvecklat med ett genomgående och omfattande miljöfokus. Detta ville vi självklart spinna vidare på även i inredningen.

Många material- och färgval som tillsammans ska skapa en helhet som lirar ihop. Det tycker vi att vi har lyckats med i detta projekt.

Text uppdateras..

Text uppdateras..

På en restaurang med råvaran och kvalitet i fokus ska det självklart återspeglas i möbler och inredning.

I nybyggda LINK Business Center hittar ni denna pärla med utsikt över Stångån, där kan ni avnjuta såväl en välsmakande nordisk meny som design i världsklass. Restaurangen är öppen både lunch- och kvällstid så missa inte att besöka dem.

ÖK Smak & Tak är ett nordiskt brasserie i nya fantastiska lokaler med gott om plats för möten och upplevelser.

Kolmårdsmarmor, ek och ett golv med terrazzo samt högt i tak och stora partier i glas med utsikt mot Stångån var utgångspunkten att bygga vidare på. Känslan från husets speciella exteriör letar sig vidare till restaurangen via entréhallen, huset är ritat av Gert Wingårdh och slog upp portarna 2021.

Möbler som kan leva vidare

Alla möbler och material är valda för att tåla en restaurangs dagliga bruk och ska enkelt kunna flyttas om för att skapa nya konstellationer som fortfarande ska kännas trevliga och genomtänkta.

Kolmårdsmarmor och rundstavarna i bardisken plockas upp i det specialbyggda Chef’s Table som gör sig bra tillsammans med Patricia Urquiolas barstol Mathilda, klädd i mörkgrönt skinn.

Platsbyggda soffor där vi tagit hjälp av ett finsnickeri för att skapa precis den möbel som passade utrymmet, vilket också gav möjlighet till att hitta lösningar för förvaring och annat som restaurangen var i behov av.

Stolarna som valdes till detta projekt är signerade kända danska möbeltillverkare.

En bransch i utveckling och ett växande företag som etablerar sig i egna lokaler för första gången.

Möbler för ett kontor som skapar utrymme för Idola Solkraft att växa i på sikt. Där färgsättningen präglas av företaget grafiska profil, men samtidigt något som håller i längden – och viktigast av allt – skapar en miljö som företagets medarbetare trivs i.

Ytor för möten, med kunder eller kollegor, ska kännas avslappnande och samtidigt sätta företagets egen prägel.

Idola skulle flytta till ett eget kontor för första gången, därför handlade mycket om att komplettera med möbler för de ytor och låta Idola som varumärke och företag stärkas genom färg- och materialval.

Vi gillar att bolla idéer

I någon utsträckning jobbar vi alltid med att rita upp ytan och i 3D visualisera för kunden hur rummet kan se ut med en ny möblering och färgsättning. Allt för att det ska vara enklare att fatta rätt beslut och som kund känna sig trygg med att slutresultatet blir så som man tänkt sig.

Som kund är man en viktig del i processen och utan era åsikter och synpunkter blir det aldrig så bra som det kan bli, bara ni vet exakt hur ni arbetar och vad som passar ert företag bäst. Vi finns här för att hjälpa er på vägen och ta fram förslag och lösningar för att ert kontor ska nå sin fulla potential.

Där personalen är företagets viktigaste resurs – något som nu också speglas i den inredning man valt att satsa på.

Hållbara val med mjuka toner och jordnära kulörer skapar tillsammans ett mycket trivsamt kontor där man vill vara och med flera ytor för möten, projekt och möjligheter att arbeta tillsammans.

Många material- och färgval som tillsammans ska skapa en helhet som lirar ihop. Det tycker vi att vi har lyckats med i detta projekt.

I detta projekt har vi tagit fram väggfärger, textilier som gardiner och mattor utöver alla möbler och armaturer som har levererats. Mycket inslag av ek tillför värme och det orangea och gröna nyanserna skapar en härlig kombination som man både blir glad av men som också är trivsam.

Visualisering

För att det ska bli precis så som man tänkt sig, för att alla inblandade ska kunna se framför sig hur den nya yta ska se ut använder vi oss ofta av 3D-visualiseringar, allt för att kunden ska få se och förstå hur vi tänker.

Det är ett mycket viktigt verktyg för att tillsammans komma framåt och bolla idéer kring. En del i processen för att hitta den optimala lösningen för just ert företag och ert arbetssätt. Nedan kan du se samma miljö, från olika vinklar, i en 3d-renderingar samt det verkliga resultatet.

En arbetsplats i ständig rörelse där det finns plats för både det kreativa och det effektiva.

Projektet startade med ett nytt kontor i Solna, fortsatte med en ombyggnation av befintligt huvudkontor och effektivisering av ytorna, där någonstans är vi just nu. Många versioner av ritningar för att tillsammans skapa det mest optimala kontoret för Stadiums arbetssätt och framtida vision.

Ett kontor med fart och fläkt, med många mötesrum och ytor anpassade för olika arbetsgrupper.

Med nära samarbete och tät kommunikation med Stadium har vi tillsammans optimerat och dragit ner på yta, gått från många små kontorsrum till öppna ytor för en mer effektiv arbetsplats. Otaliga ritningar har skickats fram och tillbaka för att hitta den bästa lösningen.

Arbetsplatser, mötesrum och miljömöbler går alla i en grå, svart, vit skala på båda kontoren för att skapa en så enhetlig känsla som möjligt. Tapeter som stärker varumärket får extra mycket fokus när möblerna är lite mer neutrala.

Telefonkiosker, eller PodBooth som vi kallar dem, används flitigt för inte störa kollegor med långa samtal. PodBooth finns nu mer även som mötesrum både för två och fyra personer, med inbyggd ventilation och behöver bara ett vägguttag för att fungera. Läs mer om PodBooth-serien här.

Visualisering

För att det ska bli precis så som man tänkt sig, för att alla inblandade ska kunna se framför sig hur den nya yta ska se ut använder vi oss ofta av 3D-visualiseringar, allt för att kunden ska få se och förstå hur vi tänker.

Det är ett mycket viktigt verktyg för att tillsammans komma framåt och bolla idéer kring. En del i processen för att hitta den optimala lösningen för just ert företag och ert arbetssätt.

Ett mysigt och socialt hem.

Ett hem med stora ytor för umgänge och ett mycket härligt ljusinsläpp men som inte riktigt hade nått sin fulla potential innan vi fick ge våra tips och idéer.

Ett hem som var redo för förändring, men där man gärna sparade delar av det gamla och där färg spelar en viktig roll.

I detta projekt använde vi oss av 3D-renderade bilder för att hjälpa till att visualisera hur hemmet kan förändras med en ny möblering. Både befintliga och nya möbler användes för att skapa det hem kunden drömmer om.

En rosa schäslong där, två gröna soffor här och sen en blå fåtölj, kan låta vågat men i ett stort ljust rum med utrymme för färger blir det en bra kombination.

På bilderna nedan ser ni hur rummet förändras med den nya möbleringen, tanken var att det inte ska upplevas så trångt där takhöjden är som lägst. Istället flyttades den stora soffgruppen, som är till för att umgås, fram där rymden och ljusinsläppet är större.

Mags Soft från danska HAY, klädd i ett härligt rosa tyg.

Det är som att lägga pussel, en bit i taget, allt hänger ihop och skapar en fantastisk helhet

Önskemålet var att den höga vita, tidigare tomma väggen skulle bli mer levande. En TV behövdes för att vara på i bakgrunden, men fick inte bli det centrala i rummet eller möbleringen. Därför föll valet på Montana Mini, en nyhet från 2020, tillsammans med tavlor för att göra plast för böcker och vackra ting samtidigt som TV:n smälter in.

Montana Mini är ett en lite enklare system från danska Montana, där modulerna består av tunna 8 mm väggar och finns endast i ett fåtal utvalda varianter och färger. Tillverkade i Danmark som övrigt sortiment från Montana och samma breda användningsområde för visst kan man enkelt hitta en plats för en hylla hemma?

Soffan Band från Adea som vi använt i detta projekt, tillverkas i Finland och är av gedigen kvalitet, en extra plus när man vill kunna sitta många i en soffa tycker vi är att sittplymån består av en hel dyna.

”Vi är så nöjda med vårt nya hem, så mycket mer hemtrevligt, tack!”

Från en nöjd kund

Måttanpassade mattor och specialvalda färgkombinationer

En stor matta kan göra underverk för ett rum och binder ihop möblemanget på ett otroligt sätt. Den beige mattan måttanpassades efter rummets storlek och i valdes i en nyans och kvalitet som bidrar till rummets inbjudande känsla.

I matta två ville vi få in mönster och ta upp färger från rummet samtidigt som den skulle vara i ett tåligt material som också gärna är skön att sitta på. Valet föll till slut på en hand tuftad matta från Asplunds, där vi ändrade den ursprungliga färgsättningen och specialbeställde en i större storlek än standard för att passa soffgruppen.