För ett företag som har ett öga för detaljer och som vet vad de vill så har vi tillsammans hittat möbler och inredning för att skapa detta kontor.

Systemsvets är ett familjeägt företag som grundades 1989 och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande aktörer inom komplexa rör- och processinstallationer. Företaget har sitt huvudkontor och verkstad här i Norrköping, men finns även i Göteborg och Uppsala. Projekten sträcker sig över hela vårt avlånga land och även internationellt.
 
Ett företag som satsar på att vara ledande inom sin nisch med inställningen att inget jobb är för stort behöver ett kontor som andas lite pondus.

Med möbler av allra högsta kvalitet från ett flertal av våra leverantörer skapas en schysst miljö.

Text uppdateras…

Text uppdateras..

På en restaurang med råvaran och kvalitet i fokus ska det självklart återspeglas i möbler och inredning.

I nybyggda LINK Business Center hittar ni denna pärla med utsikt över Stångån, där kan ni avnjuta såväl en välsmakande nordisk meny som design i världsklass. Restaurangen är öppen både lunch- och kvällstid så missa inte att besöka dem.

ÖK Smak & Tak är ett nordiskt brasserie i nya fantastiska lokaler med gott om plats för möten och upplevelser.

Kolmårdsmarmor, ek och ett golv med terrazzo samt högt i tak och stora partier i glas med utsikt mot Stångån var utgångspunkten att bygga vidare på. Känslan från husets speciella exteriör letar sig vidare till restaurangen via entréhallen, huset är ritat av Gert Wingårdh och slog upp portarna 2021.

Möbler som kan leva vidare

Alla möbler och material är valda för att tåla en restaurangs dagliga bruk och ska enkelt kunna flyttas om för att skapa nya konstellationer som fortfarande ska kännas trevliga och genomtänkta.

Kolmårdsmarmor och rundstavarna i bardisken plockas upp i det specialbyggda Chef’s Table som gör sig bra tillsammans med Patricia Urquiolas barstol Mathilda, klädd i mörkgrönt skinn.

Platsbyggda soffor där vi tagit hjälp av ett finsnickeri för att skapa precis den möbel som passade utrymmet, vilket också gav möjlighet till att hitta lösningar för förvaring och annat som restaurangen var i behov av.

Stolarna som valdes till detta projekt är signerade kända danska möbeltillverkare.

Ett kontor utöver det vanliga som går hand i hand med en modern konstsamling.

En konstsamling utan motstycke i närområdet och en konstsamlare med ett öga för det unika och spektakulära blev detta ett projekt fyllt av kreativa idéer och ovanliga materialval som tillsammans skapar ett inspirerande kontor.

En konsthall i en gammal textilfabrik där allt lämnats vid det råa.

Detta gav oss en utmaning i att hitta en kassadisk som skulle passa in i miljön utan att ta bort något fokus från konsten men ändå vara ett inslag som inte missas.

Detta resulterade i att vi ritade en egen disk som uppfyllde alla krav och sedan fick våra vänner, som är experter på specialtillverkning, bygga denna åt oss. Materialvalet föll på lackad råstål och med en perforerad front.

Bänkar i gjuten betong med anpassade dynor, en leverans på över ett ton, så dessa står stadigt på sin plats.

Ett kontor med färg och form

När man stiger in möts man av stora industrifönster som en gång i tiden släppte in ljus i en storslagen yllefabrik men som idag bidrar till kontrasterna i detta råa och färgsprakande kontor.

Väggar där både tidigare verksamheter och tidens lopp har satt sina spår möter design och konst utav absolut högsta klass. Exempelvis soffan Cloud från Moooi med sina runda former i ett minst sagt färgsprakande tyg, eller det fascinerande Pig Table skapat av den svenska designduon Front.

Ett mysigt och socialt hem.

Ett hem med stora ytor för umgänge och ett mycket härligt ljusinsläpp men som inte riktigt hade nått sin fulla potential innan vi fick ge våra tips och idéer.

Ett hem som var redo för förändring, men där man gärna sparade delar av det gamla och där färg spelar en viktig roll.

I detta projekt använde vi oss av 3D-renderade bilder för att hjälpa till att visualisera hur hemmet kan förändras med en ny möblering. Både befintliga och nya möbler användes för att skapa det hem kunden drömmer om.

En rosa schäslong där, två gröna soffor här och sen en blå fåtölj, kan låta vågat men i ett stort ljust rum med utrymme för färger blir det en bra kombination.

På bilderna nedan ser ni hur rummet förändras med den nya möbleringen, tanken var att det inte ska upplevas så trångt där takhöjden är som lägst. Istället flyttades den stora soffgruppen, som är till för att umgås, fram där rymden och ljusinsläppet är större.

Mags Soft från danska HAY, klädd i ett härligt rosa tyg.

Det är som att lägga pussel, en bit i taget, allt hänger ihop och skapar en fantastisk helhet

Önskemålet var att den höga vita, tidigare tomma väggen skulle bli mer levande. En TV behövdes för att vara på i bakgrunden, men fick inte bli det centrala i rummet eller möbleringen. Därför föll valet på Montana Mini, en nyhet från 2020, tillsammans med tavlor för att göra plast för böcker och vackra ting samtidigt som TV:n smälter in.

Montana Mini är ett en lite enklare system från danska Montana, där modulerna består av tunna 8 mm väggar och finns endast i ett fåtal utvalda varianter och färger. Tillverkade i Danmark som övrigt sortiment från Montana och samma breda användningsområde för visst kan man enkelt hitta en plats för en hylla hemma?

Soffan Band från Adea som vi använt i detta projekt, tillverkas i Finland och är av gedigen kvalitet, en extra plus när man vill kunna sitta många i en soffa tycker vi är att sittplymån består av en hel dyna.

”Vi är så nöjda med vårt nya hem, så mycket mer hemtrevligt, tack!”

Från en nöjd kund

Måttanpassade mattor och specialvalda färgkombinationer

En stor matta kan göra underverk för ett rum och binder ihop möblemanget på ett otroligt sätt. Den beige mattan måttanpassades efter rummets storlek och i valdes i en nyans och kvalitet som bidrar till rummets inbjudande känsla.

I matta två ville vi få in mönster och ta upp färger från rummet samtidigt som den skulle vara i ett tåligt material som också gärna är skön att sitta på. Valet föll till slut på en hand tuftad matta från Asplunds, där vi ändrade den ursprungliga färgsättningen och specialbeställde en i större storlek än standard för att passa soffgruppen.