Kontor · Ett
Vardagsrum med gröna soffor
Projekt

Ett mysigt och socialt hem.

Kund

Privat hem

Projektår

2020

Vad vi gjorde

Ett hem med stora ytor för umgänge och ett mycket härligt ljusinsläpp men som inte riktigt hade nått sin fulla potential innan vi fick ge våra tips och idéer.

Ett hem som var redo för förändring, men där man gärna sparade delar av det gamla och där färg spelar en viktig roll.

I detta projekt använde vi oss av 3D-renderade bilder för att hjälpa till att visualisera hur hemmet kan förändras med en ny möblering. Både befintliga och nya möbler användes för att skapa det hem kunden drömmer om.

En rosa schäslong där, två gröna soffor här och sen en blå fåtölj, kan låta vågat men i ett stort ljust rum med utrymme för färger blir det en bra kombination.

På bilderna nedan ser ni hur rummet förändras med den nya möbleringen, tanken var att det inte ska upplevas så trångt där takhöjden är som lägst. Istället flyttades den stora soffgruppen, som är till för att umgås, fram där rymden och ljusinsläppet är större.

Mags Soft från danska HAY, klädd i ett härligt rosa tyg.

Det är som att lägga pussel, en bit i taget, allt hänger ihop och skapar en fantastisk helhet

Önskemålet var att den höga vita, tidigare tomma väggen skulle bli mer levande. En TV behövdes för att vara på i bakgrunden, men fick inte bli det centrala i rummet eller möbleringen. Därför föll valet på Montana Mini, en nyhet från 2020, tillsammans med tavlor för att göra plast för böcker och vackra ting samtidigt som TV:n smälter in.

Montana Mini är ett en lite enklare system från danska Montana, där modulerna består av tunna 8 mm väggar och finns endast i ett fåtal utvalda varianter och färger. Tillverkade i Danmark som övrigt sortiment från Montana och samma breda användningsområde för visst kan man enkelt hitta en plats för en hylla hemma?

Soffan Band från Adea som vi använt i detta projekt, tillverkas i Finland och är av gedigen kvalitet, en extra plus när man vill kunna sitta många i en soffa tycker vi är att sittplymån består av en hel dyna.

”Vi är så nöjda med vårt nya hem, så mycket mer hemtrevligt, tack!”

Från en nöjd kund

Måttanpassade mattor och specialvalda färgkombinationer

En stor matta kan göra underverk för ett rum och binder ihop möblemanget på ett otroligt sätt. Den beige mattan måttanpassades efter rummets storlek och i valdes i en nyans och kvalitet som bidrar till rummets inbjudande känsla.

I matta två ville vi få in mönster och ta upp färger från rummet samtidigt som den skulle vara i ett tåligt material som också gärna är skön att sitta på. Valet föll till slut på en hand tuftad matta från Asplunds, där vi ändrade den ursprungliga färgsättningen och specialbeställde en i större storlek än standard för att passa soffgruppen.

Har du också en miljö som behöver inredas?

Oavsett om det handlar om att skapa en stimulerande och kreativ kontorsmiljö eller få till exakt den känslan du är ute efter i ditt hem så hjälper vi gärna till. Välkommen att kontakta oss eller kom in och kika i vår butik.

Projekt

Är ni nyfikna på vad vi gjort på sistone? Spana in våra projekt och följ med idé till färdig miljö.