Kontor · Ett

Vi återlanserar: italienska Moroso

Moroso har sedan 1952 arbetat i nära samarbete med några av världens mest talangfulla designers för att producera soffor och sittmöbler utöver det vanliga. Så presenterar Moroso sig själva och vi är beredda att hålla med, Patricia Urquiola ligger bakom en stor del av Morosos sortiment, likaså Ron Arad men utöver dem så hittas en mängd spännande designers bland annat svenska designerduon Front.

Gogan är det japanska namnet på stenarna som används för att skydda och försköna floder och sjöars uttryck. Stenarna får över tid en mjuk form tack vare vattnet som passerar förbi och både soffa och fåtölj påminner om platta stenar och formats av naturens krafter. Stabil och solid men samtidigt mjuk nog att vila på. Precis som stora stenblock som vilar på varandra, skapas den speciella form och komposition som Gogan-kollektionen utstrålar.

Tillsammans med modeföretaget Diesel har Moroso tagit fram en kollektion av möbler som anspelar på en avslappnad livsstil men utan att tumma på kvaliteten. Samtidigt som det är bekvämt och enkelt så är möblerna samtidigt väldigt karaktäristiska och vi skulle nog beskriva dem som lite mystiska men samtidigt väldigt välkomnande.

Nyheter

Upptäck fler nyheter