Kontor · Ett
Fåtölj i trä och svart
Varumärken

Hållbara möbler och belysning från noga utvalda varumärken

Vi är återförsäljare av noga utvalda varumärken som är erkänt duktiga på kvalitet och design. Att ständigt ta fram nya produkter samtidigt som man värnar om sina erkända designer är gemensamma nämnare hos våra varumärken.

Många av våra leverantörer har vi samarbetat länge med och ofta tycker vi oss kunna deras sortiment utan och innan, men vi har också lärt oss att en utbildning men jämna mellanrum inte skadar. Trots att vår utställning oftast är fylld till bredden så gör vi alltid plats när vi hittar något nytt, spännande varumärke som vi tycker passar hos oss.

Världsledande varumärken som de flesta har sina säten i Europa, som i sin tur samarbetar med designers från världens alla hörn och strävar efter att skapa hållbara möbler och belysning. 

  • Filtrera utifrån produktkategori:

HAY

Dansk-inspirerade möbler, belysning och accessoarer för det moderna hemmet. Flirtar gärna med 50/60-talet och blandar unga nya designers och mer etablerade för ett spännande sortiment.

House of Finn Juhl

Fick 2001 de exklusiva rättigheterna att tillverka och relansera Finn Juhls skulpturella och ikoniska möbler. Idag består den unika kollektionen av mer än 40 klassiska mästerverk.

Ingo Maurer

Designar exceptionella lampor, belysningssystem och objekt sedan mitten av 1960-talet som är lika mycket uttrycksfulla konstverk som de är ljuskällor. Gjorda för hand med kreativ tysk design.

Ire Möbler

Skapar flexibla, moderna soffor och fåtöljer att sjunka ner och njuta i. Är samgående med Voice och samarbetar med flera spännande arkitekter och formgivare.

JAB Carpets

Mattor för såväl en mysig tillflyktsort som ett offentligt utrymme med hög trafik. Hög kvalitet och ett brett sortiment öppnar ett stort spektrum av möjligheter för både hem- och företagsmiljöer.

JAB Fabrics

Att textilier gör underverk för ett rum eller miljö är sedan gammalt, bland oändliga kollektioner hittar man något som passar. Hög kvalitet och ett brett sortiment öppnar ett stort spektrum av möjligheter för både hem- och företagsmiljöer.

Jieldé

Handgjorda lampor med originalverktyg från 1953 i verkstäderna i Saint Priest, en förort till Lyon i Frankrike. Varje tillverkad lampa är unikt numrerad.

Johansson Design

Skandinavisk design och gediget möbelhantverk. Offentliga miljöer runtom i världen är idag hemmaplan för Johansson Design och i princip all tillverkning sker i Markaryd.

Källemo

Värnar om kvalitet, hållbarhet och framförallt originalitet. Möbelproduktionen sker i Värnamo, men allt började i Stockholm 1981 med Jonas Bohlin och betongstolen Concrete.

Karl Andersson & söner

Kvalitets och design möbler i massivt trä. Handgjort i Huskvarna sedan 1898 med dels klassiska möbelserier som tillverkats i decennier, dels nydesignade möbler med varierande formspråk.

Kartell

Italienskt och välkänt för sina designmöbler, belysning och inredningsdetaljer i färgglada plastmaterial av högsta kvalitet. Representerar även många aktuella samtida designikoner.

Kasthall

Globala och världsledande inom mattor och textila golv. Ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen med produktion i fabriken i Kinna.

Kay Bojesen

Producerar och utvecklar kvalitetsprodukter från Kay Bojesens kreativa och underhållande universum av träfigurer, accessoarer, porslin m.m. Ett universum som tilltalar barnet inom oss.

Lafuma

Anrikt franskt företag som kombinerar textil med en ram av stålrör. Världskänt för att tillhandahålla solstolar och andra utemöbler enligt denna princip med hög kvalitet och funktionalitet.

Lammhults

Möbler som håller över tid, både vad gäller material och design. Kombinerar stålrör, trä och läder eller textil som förmedlar en modern och stilren touch. Cinema är en ikonisk kollektion.

Le Klint

Erbjuder i samarbete med designers och arkitekter ett brett utbud av samtida lampor med tonvikt på funktionalitet, estetik och kvalitet. Kända för sina handgjorda veckade plastskärmar.

Lena Rewell

Särskilt känt för sina mjuka, lyxiga filtar som är gjorda av 100% mohair. De är handvävda och borstade i Finland och finns i flera färgkombinationer.

Light Years

Fritz Hansens lysande universum. Arbetar nära med internationellt erkända designers och arkitekter för modern belysning av hög kvalitet som förenar tradition med innovation.

Linie Design

Mattor framtagna av erkända skandinaviska designers och handgjorda av indiska konsthantverkare. Modern, nordisk design som passar i alla typer av hem.

Lintex

Tillverkare av skrivtavlor för skolor och kontor. Adderar stil- och designexpertis i en värld av icke-design och är förknippade med uppfinningsrikedom och svenskt handgjort glas.

Louis Poulsen

En av de viktigaste globala leverantörerna av arkitektonisk och dekorativ belysning. Har rötter från 1874 och är en ambassadör för bland annat klassiska PH-serien och tidlösa AJ.

Luce Plan

Den italienska Luceplan-katalogen innehåller ett omfattande, mångsidigt sortiment av belysningsarmaturer som är konstruerade efter tre faktorer: erfarenhet, research och innovation.

Lumina

En italiensk lampspecialist som vars styrka ligger i konstruktionsförmågan och uttrycket är alltid enkelt, då det bygger på grundidén om ”lots of light, not much of a lamp”.

Magis

Lekfull italiensk design och hela tiden testar sina gränser och har tillverkat möbler för hem, kontor och offentlig miljö i över 40 år.