Kontor · Ett
Fåtölj i trä och svart
Varumärken

Hållbara möbler och belysning från noga utvalda varumärken

Vi är återförsäljare av noga utvalda varumärken som är erkänt duktiga på kvalitet och design. Att ständigt ta fram nya produkter samtidigt som man värnar om sina erkända designer är gemensamma nämnare hos våra varumärken.

Många av våra leverantörer har vi samarbetat länge med och ofta tycker vi oss kunna deras sortiment utan och innan, men vi har också lärt oss att en utbildning men jämna mellanrum inte skadar. Trots att vår utställning oftast är fylld till bredden så gör vi alltid plats när vi hittar något nytt, spännande varumärke som vi tycker passar hos oss.

Världsledande varumärken som de flesta har sina säten i Europa, som i sin tur samarbetar med designers från världens alla hörn och strävar efter att skapa hållbara möbler och belysning. 

  • Filtrera utifrån produktkategori:

Källemo

Värnar om kvalitet, hållbarhet och framförallt originalitet. Möbelproduktionen sker i Värnamo, men allt började i Stockholm 1981 med Jonas Bohlin och betongstolen Concrete.

Karl Andersson & söner

Kvalitets och design möbler i massivt trä. Handgjort i Huskvarna sedan 1898 med dels klassiska möbelserier som tillverkats i decennier, dels nydesignade möbler med varierande formspråk.

Kartell

Italienskt och välkänt för sina designmöbler, belysning och inredningsdetaljer i färgglada plastmaterial av högsta kvalitet. Representerar även många aktuella samtida designikoner.

Kasthall

Globala och världsledande inom mattor och textila golv. Ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen med produktion i fabriken i Kinna.

Kay Bojesen

Producerar och utvecklar kvalitetsprodukter från Kay Bojesens kreativa och underhållande universum av träfigurer, accessoarer, porslin m.m. Ett universum som tilltalar barnet inom oss.

Lafuma

Anrikt franskt företag som kombinerar textil med en ram av stålrör. Världskänt för att tillhandahålla solstolar och andra utemöbler enligt denna princip med hög kvalitet och funktionalitet.

Lammhults

Möbler som håller över tid, både vad gäller material och design. Kombinerar stålrör, trä och läder eller textil som förmedlar en modern och stilren touch. Cinema är en ikonisk kollektion.

Le Klint

Erbjuder i samarbete med designers och arkitekter ett brett utbud av samtida lampor med tonvikt på funktionalitet, estetik och kvalitet. Kända för sina handgjorda veckade plastskärmar.

Lena Rewell

Särskilt känt för sina mjuka, lyxiga filtar som är gjorda av 100% mohair. De är handvävda och borstade i Finland och finns i flera färgkombinationer.

Light Years

Fritz Hansens lysande universum. Arbetar nära med internationellt erkända designers och arkitekter för modern belysning av hög kvalitet som förenar tradition med innovation.

Linie Design

Mattor framtagna av erkända skandinaviska designers och handgjorda av indiska konsthantverkare. Modern, nordisk design som passar i alla typer av hem.

Lintex

Tillverkare av skrivtavlor för skolor och kontor. Adderar stil- och designexpertis i en värld av icke-design och är förknippade med uppfinningsrikedom och svenskt handgjort glas.

Louis Poulsen

En av de viktigaste globala leverantörerna av arkitektonisk och dekorativ belysning. Har rötter från 1874 och är en ambassadör för bland annat klassiska PH-serien och tidlösa AJ.

Luce Plan

Den italienska Luceplan-katalogen innehåller ett omfattande, mångsidigt sortiment av belysningsarmaturer som är konstruerade efter tre faktorer: erfarenhet, research och innovation.

Lumina

En italiensk lampspecialist som vars styrka ligger i konstruktionsförmågan och uttrycket är alltid enkelt, då det bygger på grundidén om ”lots of light, not much of a lamp”.

Magis

Lekfull italiensk design och hela tiden testar sina gränser och har tillverkat möbler för hem, kontor och offentlig miljö i över 40 år.

Massproductions

Möbler som ser enkla ut men som är tillverkade med avancerad teknik och ofta baseras utförandet på materialens egenskaper. Resultatet blir design med modernismens rena, funktionella elegans som både är multifunktionella och väldigt anpassningsbara.

Moroso

Efter otaliga utmärkelser för sina möbler och flertalet samarbeten med välkända designers som Ron Arad, Carlo Colombo, Marc Newson, Toshiyuki Kita och Patricia Urquiola är Moroso ett internationellt etablerat varumärke i premium segmentet.

Skargaarden

Ett varumärke som skapar möbler som utan tvekan tål väder och vind och som samtidigt är vackra nog att placera inomhus. Gedigna materialval och ett formspråk som håller över tid, det är sådant vi värderar högt.

String

En klassiker och ett självklart val för förvaring i många hem. Med sin flexibilitet och nästintill oändliga möjligheter är det inga problem att bygga ihop en förvaring för varje rum och funktion.

Fåtölj i trä och svart

Vitra

Att skapa innovativa produkter och koncept med fantastiska designers är Vitras essens. Bidrar till inspirerande utrymmen för hemmiljöer, på kontor samt i offentliga utrymmen världen över.