Kontor · Ett
Närbild på inredningsdetaljer på soffbord
Nyheter

Här delar vi med oss av det senaste från designvärlden eller kanske bara något vi tycker är extra spännande just nu.

Har vi fått in en ny soffa i butiken som är något utöver det vanliga, eller vill du läsa mer om lampan som alla pratar om just nu eller bara få koll på möblerna som vi pratar om vid kafferasten.


Vi återlanserar: italienska Moroso

Moroso har sedan 1952 arbetat i nära samarbete med några av världens mest talangfulla designers för att producera soffor och sittmöbler utöver det vanliga. Så presenterar Moroso sig själva och vi är beredda att hålla med, Patricia Urquiola ligger bakom en stor del av Morosos sortiment, likaså Ron Arad men utöver dem så hittas en mängd spännande designers bland annat svenska designerduon Front.

Gogan är det japanska namnet på stenarna som används för att skydda och försköna floder och sjöars uttryck. Stenarna får över tid en mjuk form tack vare vattnet som passerar förbi och både soffa och fåtölj påminner om platta stenar och formats av naturens krafter. Stabil och solid men samtidigt mjuk nog att vila på. Precis som stora stenblock som vilar på varandra, skapas den speciella form och komposition som Gogan-kollektionen utstrålar.

Tillsammans med modeföretaget Diesel har Moroso tagit fram en kollektion av möbler som anspelar på en avslappnad livsstil men utan att tumma på kvaliteten. Samtidigt som det är bekvämt och enkelt så är möblerna samtidigt väldigt karaktäristiska och vi skulle nog beskriva dem som lite mystiska men samtidigt väldigt välkomnande.


Vi älskar att rita Montana

Kund: ”Hej, jag skulle behöva någon typ av förvaring till mitt vardagsrum”.

KONTOR ETT: ”Då finns Montana, där kan du bygga din egen förvaring, välja om den ska hänga på vägg, stå på ben eller sockel, eller på hjul kanske? Behöver du ha lådor och dörrar eller bara öppna hyllor?”

Frågorna blir många, men det är för att möjligheterna är nästintill oändliga, och när man hittat förvaringen som passar just ditt vardagsrum, hall, sovrum, kontor och så vidare, så är det bara färgen som ska väljas. Det finns bara 42 stycken att välja bland.

Kund: ”Det ska vara längs en lång, tom och i nuläget en ganska tråkig vägg, lite blandat öppen och stängd förvaring. Ni får fria händer, gör något roligt!”

Montana designar, utvecklar och tillverkar alla deras moduler i Danmark. Varje dag, i en liten by på ön Funen, ser över 140 professionella medarbetare till att upprätthålla den höga standarden Montana står för.

Om du är nyfiken på Montanas sortiment, hör av dig till oss så hjälper vi dig mer än gärna att hitta lösningarna som passar ditt hem!